Nieuwe Haybuster H1030 strohakselaar voor Loonwerker Grotemarsink !

Sinds 2010 is Van Ommeren Machines B.V. importeur van het Amerikaanse Haybuster. Tot voor kort waren er twee tractor aangedreven types H1000 en H1130 om stro te verhakselen of vermalen.

Nu is daar een nieuw type tussen gekomen: de H1030. Wat bouwwijze afgeleid van de H1130, hydraulisch opklapbare kuip, hydraulisch opklapbare transportband, en de hamermolen rotor in de achterzijde van de machine. Hierdoor is de kans op verstoppingen in de bodemvijzels verleden tijd.

De transportband is hydraulisch aangedreven en regelbaar in snelheid. Verder is de snelheid van de tub elektrohydraulisch geregeld door een ‘no-stress’ regeling, waardoor de machine een gelijkmatige invoer heeft bij maximale capaciteit. De H1030 is met 6000 kg veel zwaarder uitgevoerd dan de H1000 (3000 kg), en heeft tevens het voordeel van de compacte afmetingen. De zwaardere hamermolen met ½” hamers heeft een hogere slagkracht, wat ook in de wat vochtiger producten een hoger rendement geeft.

De H1030 is uitgevoerd met luchtremmen en Load-Sensing hydrauliek. Is hierdoor zeer geschikt voor loon- en fourage bedrijven. Loonbedrijf Grotemarsink uit Stegeren, werkt sinds 2 jaar met de Haybuster H1000, en heeft hier inmiddels veel werk mee. Toen bleek dat de nieuwe H1030 ook beschikbaar kwam voor de Nederlandse markt, was Grotemarsink ook direct enthousiast, en heeft de H1000 geruild voor de H1030!

Haybuster bouwt o.a. strohakselaars en mais- of graanpletters. De machines zijn in de Benelux met name bedoeld voor loonwerkers, werktuigenverenigingen en grote melkveebedrijven. De strohakselaars hebben een zeer grote capaciteit en kunnen diverse strosoorten verwerken tot o.a. voerhooi/stro voor in het mengrantsoen en ligboxenstrooisel, wat zeer kort moet zijn (15mm). Het variëren van de lengte van het te hakselen product kan eenvoudig gewijzigd worden door zeefkorven te wisselen.

Door de huidige toenemende kosten van stro bezinnen agrariërs momenteel hoe strooisel zo efficiënt mogelijk kan worden gebruikt. Door te hakselen met een hamermolen wordt de vochtopname aanmerkelijk verhoogd.

Daarnaast, wanneer stro wordt gebruikt in het mengrantsoen, is de opname en verwerking van stro bij lacterende, maar zeker bij droogstaande koeien vele malen hoger!

De Haybuster H-1030 is inzetbaar met een vermogen van 150 tot ruim 300 pk.

Kunnen wij u helpen?
Bel Jarno
  0318 576 916