Gisteren 21 april is via een wereldwijde online presentatie de Manitou MRT Vision+ reeks gelanceerd.
Bij het ontwikkelen van deze nieuwe serie is er goed geluisterd naar de behoeften vanuit de markt, de nieuwe lijn roterende verrekijkers is gericht op comfort, productie en capaciteit. Nieuw geïntroduceerde types zijn de MRT 2260, 2660, 2570, 3060 en de 3560. Deze machines hebben hogere hefhoogtes in combinatie met verbeterde hefcapaciteiten, dit zorgt voor een ruimer werkbereik.
De snelheid van de hydrauliek is met 30% verbeterd, dit komt door een hoge capaciteit loadsensing pomp in combinatie met autopower. 

Manitou MRT Vision


Daarnaast is het eigen gewicht van de machines met 5% gedaald en dit terwijl de hefcapaciteiten met gemiddeld 15% gestegen zijn. De automatische transmissie zorgt zonder stilstand voor een rijsnelheid van 40 km per uur. De onderwagen is aan alle kanten voorzien van traptreden, hierdoor kan de machinist de cabine aan alle kanten veilig verlaten. Deze cabine is in zijn totaal opnieuw ontworpen en geeft zicht rondom de cabine, comfort voor de bestuurder en is standaard voor overdruk voorbereid. Daarnaast is hij zeer ergonomisch ingericht en voorzien van een groot touchscreen waar alle essentiële informatie op te zien is. De optie van een kantelbare zitpositie zorgt ervoor dat het werken op hoogte makkelijk is uit te voeren en tevens is de cabinedeur in twee delen te openen. 
Een bijzonder optie is de besturing van de MRT Vision vanuit de personen werkbak. Door deze optie is het mogelijk om de machine te verzetten zonder de werkbak te verlaten. 
De Manitou MRT Vision + zal leverbaar zijn met een Stage V final Yanmar motor, als hybride en volledig elektrisch (batterijen) aangedreven.


Meer weten?  Mail of bel met Henri van Ommeren henri@vomach.nl of Rick van Beek rick@vomach.nl  
Of kom gewoon langs in Lunteren!

Kunnen wij u helpen?
Bel Henri van Ommeren
  0318 576 916